GOD JUL


Bullen&Kexet önskar alla läsare, Norrköpingsbor och alla andra fikasugna människor en riktigt GOD JUL.
Glöm inte bort att fika riktigt mycket under jullovet/jul ledigheten.

´



 

Fikatips Bagarstugan

En söndags eftermiddag besökte vi Bagarstugan efter en dag med basketmatch och mycket skratt. Vi ville ha ett fik där vi kunde prata eftersom vi hade en del saker att diskutera. Trots att det blev en lång promenad i kylan så ville vi fika på Bagarstugan tack vare miljön och det goda utbudet.  

Service: Servicen är okej, det finns sällan gammal disk kvar på borden, och det går ganska fort i kassan.


Lokalen: Ett mycket mysigt ställe med tre vångingar, alla i olika stilar. På första våningen finner du kassan och ett par bord utan märkvärdighet. På andra planet möts man av en trendigare känsla, det beror bland annat på tapeterna och till det matchas vita bord. på tredje och sista våningen har de valt att satsa på en vindsvåning med ribbstolar och stora fåtöljer och fotpallar. Vill man sitta på plan tre bör man skynda sig och paxa ett bord eftersom tredje våningen är mest eftertraktat av alla de andra våningarna. Cafét ligger i området knäppingsborg som är väldigt mysigt vilket gör att många dras dit.

Besökare:  Alla kommer hit och besöker den mysiga miljön, Allt ifrån nyfikna ungdomar till fikasugna pensionärer.

Utbud:  De har ganska mycket att välja på, de har ofta stora och saftiga bullar. Bagarstugan har inte så många tesorter att välja på, men däremot kan man välja mellan grönt, svart eller rött te. Ett måste är bullarna och det gröna fruktiga teét.

Pris:  Man kan inte kalla Bagarstugan för ett fik över medelprisklassen men inte under heller, med tanke på storleken på vissa av bullarna så är priset ganska lämpligt.


Kexets bedömnng och beställning: Jag beställde en kopp te (svart te) och till det en underbar och saftig saffrans bulle. Bullen smakade ljuvligt, alldeles lagom gräddad och perfekt för denna årstid.
Jag tycker att läget kunde inte vara bättre och dess inredning är inte sämre den eftersom man kan välja vilken miljö man vill fika i. Jag har inget mer att säga än att det är en pärla som du inte får gå miste om!

Bullens bedömning och beställning:    Jag beställde en kopp te (grönt te) och en minimuffins. Den var lite helt okej och muffinsen innehöll mycket bär. För en laktosintollerant person var det här inget att rekommendera men alla har väl rätt att unna sig någon gång.  Téet smakade gott för att vara grönt te mycket fruktigt. Bagarstugan hör till ett av mina absoluta favorit fik och jag rekommenderar det till andra.

Vårat betyg:  5 Kaffe-koppar av 5 möjliga .......WE LOVE IT

Vi rekommenderar cafét till :  Alla som har vägarna förbi (eller inte!). Ett bra ställe om man vill komma bort från statsmiljön och när man väl är där bör man ta en sväng genom kvarteret knäppingsborg.

(Bilderna är tagna på plan 2)




'








Take a cup of coffe like tomorrow would be the last day
Adress:
Skolgatan. 1
 Knäppingsborg
NORRKÖPING

Fikatips Kuriosa

1:a advent var vi ute och shoppade och vad passar inte bättre om en fika. Vi bestämde oss för att gå till café Kuriosa som ligger någon minut ifrån shoppingcentrena. Där var julstämningen hög och det kryllade av folk som hade tänkt på samma sätt som vi. Trots den lilla ytan som caféet faktiskt har så får man inte panik av att det är så mycket folk. Snarare tvärt om det är bara mysigt.

Service: Det gick snabbt att få det vi beställde trots allt folk som stod i kö. Personalen var trevlig men inte övertrevlig utan helt normal.

Lokalen: 
 En mysig liten källar lokal med antik inredning. Det mesta på Kuriosa har en antikstil och ingen möbel är den andra lik. Nu, när det är juletid så är cafeét mysigt julpyntat med tomtar och annat som hör julen till. Det doftar jul, antikt och nybakt när man stiger in.  

Besökare: 
 Allt från ungdomar till äldre personer. Alla älskar Café Kuriosa ålder spelar ingen roll.  

Utbud:
  Mycket gamla bakverk men nu till advent är lussebullarna ett måste. De har helt klart stans godaste lussebullar. Kuriosa har ofta den aktuella säsongens bakverk

Pris: 
  Helt okej priser men drickan var lite dyr.

Kexets bedömnng och beställning:
 Jag beställde en lussebulle och en tetra Mer. Det var en perfekt advents fika med tanke på omgivningen som var pyntad och lussebullen som fyllde alla begär som väcks vid tanken på en fikapaus. Cafét ligger bra nära stan men ändå inte vid den mest trafikerade gågatan, detta skapar både ett lugn och ett ställe att ta en fika i farten på. Man kan sammanfatta cafét som en plats som anpassar sig efter säsongerna med en uteservering på sommaren tillexempel och ett ställe som passar alla!

Bullens bedömning och beställning: 
  Jag beställde en lussebulle och en julmust. Det var nog det godaste adventsfikat jag har ätit på länge. Lussebullen var helt underbar inte torr och inte för klibbig, helt perfekt. Mysfaktorn var hög och allt var bra. Det finns ingenting mer att säga.  WE LOVE IT.

Vårat betyg:      5 kaffe-koppar av 5 möjliga............ WE LOVE IT

Vi rekommenderar cafét till :   Gamla och unga. Det här caféet passar alla oavsett smak och ålder.

  
















Adress: Hörng. 6
60234 NORRKÖPING


Take a cup of coffe like tomorrow would be the last day

Bilder,Bilder

Bilder från våra fikabesök kommer inom kort och då garanterar vi att det blir roligare att läsa och besöka våran blogg. Överföringen till datorn har krånglat men håll ut.....

///Bullen&Kexet

RSS 2.0